ΑΡΧΙΚΗ / ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ / Η Αναδιοργάνωση της Ομόνοιας ως λαική απαίτηση και εθνική αναγκαιότητα

Η Αναδιοργάνωση της Ομόνοιας ως λαική απαίτηση και εθνική αναγκαιότητα

Share This:

Στις μέχρι τώρα συναντήσεις του Γενικού Προέδρου , με τους συμπατριώτες μας,  όπως στα Τίρανα, στο Δέλβινο, στη Φοινίκη, στη Δρόπολη, στην Κορυτσά, στην Αθήνα, στη Λάρισα κ.α. ήταν έκδηλος ο προβληματισμός  για τα πεπραγμένα στην ιδιαίτερή  μας  πατρίδα και έντονη η ανησυχία  για τον πολιτικό διχασμό που επικρατεί στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.  Παράλληλα,  απο τον ίδιο προβληματισμό  πηγάζει και μία ασφυκτική πίεση των συμπατριωτών μας ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες  αναδιοργάνωσης της  ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ώστε να αποτελέσει το κοινό σπίτι του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.

Η ανακοίνωση των προτάσεων αναδιοργάνωσης  της Ομόνοιας απο το Γ. Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Παππά  αντιμετωπίζονται θετικά απο την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει μόνο την ορθότητα των αποφάσεων για αλλαγές αλλά στέλνει μηνύματα σε όσους καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα προσπαθούν να βάλουν εμπόδια σε αυτή  την προσπάθεια.

Δέλβινο (18-11-2017)

Από το Παράρτημα Δελβίνου, ξεκίνησε η περιοδεία – εκστρατεία ενημέρωσης του Γενικού Προέδρου για την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας.
Στις 18 του Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις, στην πόλη του Δελβίνου και στο χωριό Φοινίκη.

  

 

Τίρανα (22-11-2017)

Συζήτηση του Γ. Προέδρου με του Έλληνες των Τιράνων
Στην συνάντηση με το Συμβούλιο του Παρατήματος Τιράνων και άλλα στελέχη της Ομόνοιας έγινε μία ουσιαστική – δημιουργική συζήτηση για την αναδιοργάνωση της Ομόνοιας. 

 

Δ. Φοινίκης (24-11-2017)

Από τη  συνάντηση της Ομόνοιας στην Αγ Σοφία (Ντερμίση).
Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ομόνοιας αποτελούμενη από τον Γ. Πρόεδρο κ. Λ. Παππά, τον αντιπρόεδρο κ. Φρ. Μπελέρη και τον Οργανωτικό Γραμματέα κ. Β. Ζαφειράτη με κατοίκους του Δ. Φοινίκης, ήταν διάχυτος ο προβληματισμός αλλά ταυτόχρονα και η αισιοδοξία πως η Ομόνοια θα αποτελέσει το σπίτι όλων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

 

 

Δερβιτσάνη (25-11-2017)

Από τη συνάντηση στη Δερβιτσανη.

 

 

 

 

 

Κορυτσά (15-12-2017)

Με δυναμισμό και την θετική ανταπόκριση του κόσμου συνεχίζονται οι συναντήσεις του Γεν. Προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδα Παππά σε χωριά και πόλεις της Βορείου Ηπείρου.

Ο κ. Παππάς βρέθηκε  στην πόλη της Κορυτσάς την περασμενη Παρασκευή, όπου στελέχη και υποστηρικτές της Ομόνοιας παρά το κρύο που επικρατεί άνοιξαν τις καρδιές τους για να τον υποδεχτούν εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της οργάνωσης και του τόπου.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η αναδιοργάνωση της Ομόνοιας και η συσπείρωση των δυνάμεων του Βορειοηπειρωτικού χώρου, ζήτημα το οποίο έτυχε  κοινής αποδοχής από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Λάρισα (16-12-2017)

Σε συνέχεια των προγραμματισμένων συναντήσεων για την αναδιοργάνωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Γεν. Πρόεδρος του κεντρικού πολιτικού φορέα των Βορειοηπειρωτών κ. Λεωνίδας Παππάς επισκέφθηκε τη Λάρισα όπου συναντήθηκε με μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε σημαντική.

 

 

Αθήνα (17-12-2017)

Εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και μέλη της Βόρειοηπειρωτικης κοινότητας στην Αθήνα πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ο Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παππάς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και ιδιαιτέρως η αναδιοργάνωση της Ομόνοιας.

Η συζήτηση διεξήχθει σε πολύ θετικό κλίμα με τον κόσμο να επιζητά την ενεργό συμμετοχή στην αναδιοργάνωση του κορυφαίου φορέα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Αθήνα 17 – 12 – 2017

 

Ιωάννινα (18-12-2017)

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, πραγματοποιήθηκε  στα Ιωάννινα η ενημερωτική συνάντηση για την αναδιοργάνωση της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Η ενημέρωση – συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα ενώ για άλλη μια φορά τονίστηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των Βορειοηπειρωτών σε αυτή την προσπάθεια εξυγίανσης της ιστορικής οργάνωσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

 

 

Inline
Inline