ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Ο Ξύλινος Σταυρός» την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Ο Ξύλινος Σταυρός» την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 49 – Αθήνα), στις 7.00 μμ, θα παρουσιαστεί το ιστορικό μυθιστόρημα της Σταματίας Καραγεωργίου – Πάπιστα «Ο Ξύλινος Σταυρός».
Οι εκδόσεις «Ορθόδοξη Κυψέλη» προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό αυτό το μοναδικό βιβλίο που φέρνει στην επιφάνεια ιστορικές μνήμες που συνδέονται με ένα ακόμα δύσκολο παρόν, σε ένα γεωγραφικό χώρο που εδώ και αιώνες φιλοξενεί ένα ταλαιπωρημένο και βασανισμένο κομμάτι του Ελληνισμού.

«Είναι κάποιες μνήμες που δεν ξεχνιούνται… Γιατί δεν γράφονται στο νου. Σα πυρωμένο σίδερο πληγώνουν την καρδιά, ως να αφήκουν πάνω της ανεξίτηλο σημάδι. Υπάρχουν μνήμες που, άδικα προσπαθείς, ποτέ δε θα μπορέσεις να τις σβήσεις… Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, με πρωταγωνιστή έναν ξύλινο σταυρό, αργά-αργά ξεδιπλώνεται ένα άγνωστο σχεδόν κομμάτι τής Ιστορίας. Η τρισχιλιόχρονη διαδρομή της Βορείου Ηπείρου, που λιμνάζει μπερδεμένη στα γρανάζια των διπλωματικών σκοπιμοτήτων και της πολιτικής, παραμένοντας ατελείωτη…»

Share This:

Inline
Inline