ΑΡΧΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Με παρέμβαση της Ομόνοιας, τακτοποιήθηκε το θέμα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των βορειοηπειρωτών.

Με παρέμβαση της Ομόνοιας, τακτοποιήθηκε το θέμα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των βορειοηπειρωτών.

Με νεότερη εγκύκλιο του Υπ. Υγείας, τακτοποιήθηκε το θέμα χιλιάδων βορειοηπειρωτών που δεν μπορούσαν να επωφεληθούν  της εφαρμογής του ν.4368/2016 και ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ. 25132/4-4-2016  για δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς δεν αποδείκνυαν την μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα. Πιο έντονο ήταν το πρόβλημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου δεν δέχονταν τις δηλώσεις φιλοξενίας από συγγενικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα πολλοί συμπατριώτες μας με χρόνια προβλήματα υγείας που χρίζουν συνεχούς παρακολούθησης να αναγκάζονται να πληρώνουν τα νοσήλια.

Μετά την επιστολή του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας κ. Λεωνίδα Παππά στις 26-10-2017,  οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας, έστειλαν διευκρινιστική εγκύκλιο στην οποία ορίζεται πως δεν είναι απαραίτητη η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Ως ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ εκφράζομαι τις ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση του Υπ. Υγείας της Ελλάδος για την επίλυση του ζητήματος.

Στη συνέχεια η επιστολή του Γενικού Προέδρου και η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας

View Fullscreen

Share This:

Inline
Inline